Akdeniz Üniversitesi

Call For Papers / Bildiri Çağrısı

Akdeniz University and Bilecik Şeyh Edebali University

THE FIRST WORLD WAR CENTENARY

“Through the eyes of warring countries’ historians”

International Symposium

The First World War was one of the most significant catastrophes that the history of humanity had seen. It influenced the World deeply in a variety of ways and resulted in regime changes, and reshaped the political map of the World. This great tragic event must be reinterpreted and evaluated in its centenary through the eyes of the warring countries’ historians. The First World War Centenary International Symposium will be held in Akdeniz University (Antalya) between 12-15 November 2014 with the collaboration of Bilecik Şeyh Edebali University.

In this symposium the papers related to the following topics are particularly encouraged and invited: the international relations of the period, the political developments in the countries that participated in World War I, the logistics and technology of the war, the socio- economic changes, migrations, and changing nature of the daily life. The symposium especially aims at bringing the scholars of the countries which were involved in that Great War.

We will be delighted and greatly honored to see and to host you among the contributing scholars in this occasion.

ON BEHALF OF THE SYMPOSIUM ORGANIZING COMMITTEE

Assoc. Prof.  Salih TUNÇ     (Akdeniz University)

Assoc. Prof.  İlhami YURDAKUL    (Bilecik Şeyh Edebali University)

Akdeniz Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

“Savaşan Devletlerin Tarihçilerinin Gözüyle”

100. YILINDA I. DÜNYA SAVAŞI

Uluslararası Sempozyum

I. Dünya Savaşı,  bütün dünyayı derinden etkileyen, rejim değişiklikleriyle sonuçlanan, dünya siyasi haritasını yeniden şekillendiren insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biridir. Bu savaşın 100. yılında Akdeniz Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin işbirliğiyle,“-Savaşan Devletlerin Tarihçilerinin Gözüyle- 100. YILINDA I. DÜNYA SAVAŞI” Uluslararası Sempozyumu 12-15 KASIM 2014 tarihleri arasında, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, I. Dünya Savaşı sırasında uluslar arası ilişkiler, savaşan ülkelerdeki siyasi gelişmeler, cephelerdeki askeri hareketlilikler, savaş teknolojisi ve lojistiği, göç, sosyo-ekonomik hayat ve günlük yaşama ilişkin bildiriler sempozyum kapsamında değerlendirilecektir. Savaşa katılan devletlerin akademisyenlerini bir araya getirecek olan bu sempozyumda siz kıymetli bilim insanlarını da özgün bir çalışmayla aramızda görmekten onur duyacağız.

SEMPOZYUM DÜZENLEME KURULU ADINA

Doç. Dr. Salih TUNÇ  (Akdeniz Üniversitesi)

Doç. Dr. İlhami YURDAKUL (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi )

Sayfa Özeti: Call For Papers / Bildiri Çağrısı